Rólunk

A Heinzelmann, Heinek és Nagy Ügyvédi Iroda a nemzetközi gazdasági jogban szerzett több évtizedes tapasztalatot ötvözi a mai digitális világhoz maximálisan alkalmazkodó jogász munkájával. Csapatunk magasan képzett jogászokból áll, akik a sokéves tapasztalatot dinamikus, kreatív és hatékony gondolkodással és munkával ötvözik. Eredményorientált tanácsadást nyújtunk, néha meglepő, esetleg merész megoldási javaslataink vannak, ügyfeleink érdeke az első, mindig a megoldást keressük.

Ügyfélkörünkben multinacionális nemzetközi vállalatok éppúgy megtalálhatóak, mint nemzetközi és magyar kis- és középvállalkozások. Kiváló német és angol nyelvtudásunk, a nemzetközi gazdasági kultúrák ismerete, valamint gazdasági ismereteink személyre szabott tanácsadást biztosítanak ügyfeleink számára.

Dr. Heinzelmann Virág LL.M.

partner

+36-30-941-0557 virag.heinzelmann@hhn.hu

vCard
Tanulmányok, szakmai tapasztalat:

A Heinzelmann, Heinek & Nagy Ügyvédi Társulás vezető partner ügyvédje, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán 1987-ben szerzett jogi diplomát, majd 1990-ben jogtanácsosi-ügyvédi szakvizsgát tett.

Virág ügyvédi tevékenysége előtt részt vett az első külföldi biztosító társaság alapításában, ennek keretében 4 hónapot töltött el a Generali Versicherung AG-nál Bécsben. Ezt követően vezette a Gothaer Versicherung AG magyarországi képviseletét és párhuzamosan ügyvezetője volt az első magyarországi nemzetközi alapítású biztosításközvetítő társaságnak, ahol különösen egyedi nemzetközi termékfelelősség biztosítások kidolgozásával és nemzetközi terítésével foglalkoztak. Virág részt vett a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének alapításában.

Virág a Heinzelmann Ügyvédi Irodát 1993. január 1-én alapította. Ettől az időponttól kezdve, nemzetközi ügyvédi irodákkal együttműködve számos nagy jelentőségű M&A tranzakcióban vett részt, így többek között kiemelkedő „zöld mezős” beruházásokban, továbbá a legjelentősebb magyarországi privatizációkban volt multinacionális társaságok tanácsadója. Biztosítási szakjogászként jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik vezető biztosítók jogi képviseletében, különösen speciális felelősségbiztosítási termékek fejlesztésében. Gyakran felkérik szakértőnek is.

Virág 2011/2012-ben elvégezte a bécsi Jogi Kar európai és nemzetközi gazdasági jogi mesterképzését.

Munkája során jelentős tapasztalatot szerzett a vállalati struktúrák kialakítása, ezzel összefüggésben a versenyjog, így különösen az összefonódások ellenőrzése, valamint az előnyös adójogi struktúrák területén is.

Virág a német nyelvet beszéli anyanyelvi szinten és angol nyelven is dolgozik.

Szakterületek:
 • M&A
 • nemzetközi gazdasági jog
 • társasági jog
 • versenyjog
 • biztosítási jog

Dr. Minárik Ferenc

partner

+36-70-258-6423 ferenc.minarik@drmf-law.com

vCard
Tanulmányok, szakmai tapasztalat:

A Heinzelmann, Heinek & Nagy Ügyvédi Társulás partner ügyvédje 2009-ben szerzett jogi diplomát az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. Az egyetemi évei alatt hosszabb időt töltött Hollandiában tanulmányi céllal. A hollandiai Tilburg University jogi karán európai társaság jogot és összehasonlító jogot hallgatott.

Ferenc a dr. Minárik Ferenc Ügyvédi Irodát 2013 július 01-én alapította meg. Ettől az időponttól kezdve nyújt jelentős cégcsoportoknak jogi tanácsadást M&A, corporate, tőkepiaci és az ingatlanfejlesztés területén, részt vett számos kockázati tőkebefektetési program lebonyolításában és ennek keretén belül számos startup cégben történő befektetésben működött közre a kockázati tőkebefektetőket képviselve.

Az elmúlt években számos M&A tranzakcióban vett részt a legváltozatosabb üzleti területeken, a telekommunikációs szektortól, a magánegészségügyi szolgáltatókon, gyógyszeripari cégeken és ingatanfejlesztő társaságokon át, a pénzügyi vállalkozásokig, biztosítási közvetítőkig, informatikai fejlesztő vállalkozásokig és jelentős hotel holding társaságokig.

A munkája során a magyar üzleti élet legjelentősebb magánbefektetőit képviseli és szakmai tevékenysége kiterjed a komplex tranzakciók adótervezésére is.

Ezt meghaladóan jelentős tapasztalattal bír a komplex ingatlanfejlesztések területén, a lakóingatlanoktól, a kereskedelmi ingatlanokon át a városrész léptékű fejlesztésekig. Az első magyar rozsdaövezeti besorolást elnyert ingatlanfejlesztés teljeskörű jogi lebonyolítása is a nevéhez fűződik.

2018-ban egy saját maga által kifejlesztett tranzakció-típusról írt értekezésével elnyerte a Wolters Kluwer Év Ingatlanjogásza díjat.

Az angol nyelvtudása anyanyelvi szintű.

Szakterületek:
 • M&A
 • corporate
 • ingatlanfejlesztés
 • társasági jog
 • adójog
 • tőkebefektetések

Dr. Heinek Péter

partner

+36-30-395-1861 peter.heinek@hhn.hu

vCard
Tanulmányok, szakmai tapasztalat:

Csapatunk harmadik partnere a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát 2010-ben. Tanulmányait Németországi egyetemen, majd ügyvédi irodában töltött idővel gyarapította.

2014 óta dolgozik ügyvédként, rendszeres feladatai közé tartoztak a nagyobb cégek társasági jogi és munkajogi ügyei, követeléskezelési ügyek, szerződéses struktúrák kialakítása és peres képviselet. Munkája során jelentős tapasztalatra tett szert adatvédelmi folyamatok kialakításában is.

Anyanyelvi szintű német nyelvtudással rendelkezik.

Szakterületek:
 • adatvédelem
 • munkajog
 • polgári jog, szerződések joga
 • társasági jog
 • peres képviselet

Dr. Heinek-Nagy Anna

ügyvéd

+36-30-590-5920 anna.nagy@hhn.hu

vCard
Tanulmányok, szakmai tapasztalat:

A csapat fiatal ügyvédje 2016-ban szerezte meg diplomáját az ELTE Állam-és Jogtudományi Karán, majd 2021. év elején szerezte meg az ügyvédi szakvizsgáját.

2017-től másfél évig a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Szerzői Jogi Főosztályán dolgozott nemzetközi szerzői jogi területen, az Európai Unió Tanácsa szellemi tulajdonnal foglalkozó munkacsoportjának tagjaként részt vett az uniós szerzői jogi aktusok megalkotásában, valamint képviselte Magyarországot a Szellemi Tulajdon Világszervezetének Szerzői jogi és szomszédos jogok állandó bizottsága ülésein, Brüsszelben.

2018. őszétől egyik hazai vezető ügyvédi iroda ügyvédjelöltjeként szerzett tapasztalatot a társasági jog, peres képviselet, szellemi tulajdon, valamint pénzügyi piacok területén. Anyanyelvi szinten beszél angol nyelven.

Szakterületek:
 • társasági jog
 • civil szervezetek joga
 • polgári jog, szerződések joga
 • peres képviselet
 • szellemi tulajdonjog, nemzetközi szerzői jog

Dr. Megyesi Gergő

ügyvéd

+36-30-460-8331 gergo.megyesi@hhn.hu

vCard
Tanulmányok, szakmai tapasztalat:

Gergő az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte diplomáját 2017-ben. Ezt megelőzően szakmai gyakorlatát egy követeléskezelésre szakosodott ügyvédi irodánál töltötte. Ügyvédjelöltként csatlakozott a Dr. Kelényi Ügyvédi Irodához, ahol feladatainak jelentős részét cégjogi és ingatlanügyek tették ki. Gergő később egy nagy magyar ügyvédi irodához csatlakozott, ahol több éves tapasztalatot szerzett bankjogi és pénzügyi jogi területen, különösen is a projektfinanszírozás, a vállalati követeléskezelés és a peres eljárások terén. Szakvizsgáját 2021-ben szerezte meg jeles eredménnyel. Gergő felsőfokú szinten beszél angolul.

Szakterületek:
 • szerződések joga
 • projektfinanszírozás
 • vállalati követeléskezelés
 • ingatlanjog
 • peres képviselet

Dr. Morik Gergely

ügyvéd

+36-30-353-6316 gergely.morik@drmf-law.com

vCard
Tanulmányok, szakmai tapasztalat:

A csapat ügyvédje 2019-ben szerezte meg diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán, egyetemi évei alatt is hosszabb ideig dolgozott gyakornokként.

Ügyvédjelöltként egy jelentős hazai ügyvédi iroda tagjaként bank- és finanszírozási ügyleteken dolgozott, ahol nagyvállalati hitelezés, befektetési alapok és alapkezelők működését segítette, valamint részt vállalt pénz- és tőkepiaci ügyek lebonyolításában is. Jelenleg M&A és corporate ügyekkel, valamint ingatlantranzakciókkal foglalkozik. Anyanyelvi szinten beszél angol nyelven.

Szakterületek:
 • társasági jog
 • pénzügyi jog
 • finanszírozások
 • ingatlanjog
 • M&A